Srnčí steaky se žampiony

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky (2 ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso po jedné straně lehce posypeme moukou a po obou stranách opékáme na oleji asi 3 minuty. Steaky vyjmeme.
  • 2
    Na tuku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno nakrájené cibulky a podlijeme vínem. Vložíme zpět maso a vše dusíme doměkka.
  • 3
    Měkké steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme směsí.
  • 4
    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.