Srnčí závitky s paprikou
30 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 2kusyPaprika sterilovaná
- 5gramůSůl
- 5gramůNové koření celé
- 75gramůAnglická slanina
- 15gramůCukr krupice
- 150mililitrůVíno červené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Papriky osušíme a podélně nakrájíme na široké proužky. Řízky okořeníme solí a novým kořením, položíme na ně proužky papriky a pevně srolujeme. Rolády zabalíme do slaniny a zavážeme nití. Troubu předehřejeme na 75 °C.
- 2Rozehřejeme pánev a na ní ohřejeme olej. Srnčí rolády smažíme na mírném plameni a pak na silném plameni ze všech stran asi 10 minut, přikryjeme a udržujeme v troubě teplé. Slijeme olej z pánve, nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zředíme červeným vínem, necháme přejít varem a pak do omáčky vmícháme metlou máslo. Ochutíme solí a pepřem. Srnčí rolády obalíme v omáčce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.