Srnčí závitky se šunkou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30gramůCibule
- 120gramůŠunka dušená
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůKečup
- 15mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 150mililitrůVíno červené
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůKompot jeřabinový
- 600gramůBrambory vařené
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné srnčí kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, na každý plátek položíme 1 plátek šunky, 1 kolečko cibule, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, žampiony nakrájíme na plátky, jeřabinový kompot scedíme.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a ze všech stran zvolna osmažíme dozlatova. Závitky vyjmeme, do výpeku nasypeme mouku, rozmícháme s tukem, přidáme žampiony, osmahneme, podlijeme vodou, zakápneme worcesterem, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme kečup, červené víno a dusíme, až bude mít omáčka požadovanou hustotu. Nakonec vmícháme jeřabiny z kompotu, prohřejeme a odstavíme.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.