Srnčí závitky se šunkovou náplní
40 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- Na těstíčko
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 80gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
61 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
247 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kýtu rozkrájíme na řízky, zakapeme citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a pod fólií necháme odležet. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku a osmažíme. Do směsi vmícháme rozšlehaná vejce, sůl, pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.
- 3Zchladlou vaječnou náplň rozdělíme na řízky, maso přehneme, sklepneme okraje a sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, na mírném plameni smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
- 4Těstíčko připravíme rozšleháním piv i vajec s moukou a sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.