Srnčí žebírka se žampiony
40 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 2lžíceOlej rostlinný
- 60gramůSlanina vepřová
- 100mililitrůVíno bílé
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
382 mg
Cukr
835 mg
Postup přípravy
- 1Z očištěného a omytého srnčího hřbetu nasekáme kotlety, částečně je odkostíme a mírně naklepeme. Zalijeme 2 lžícemi vína a olejem, přidáme koření a necháme do druhého dne v chladničce proležet.
- 2Druhý den maso necháme okapat, osolíme a zprudka je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 3Na hranolky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a směs poklademe na žebírka.
- 4Do oleje od opékání přidáme 4 lžíce vody a zbylé víno a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme a omáčkou podlijeme žebírka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.