Srnčí žebírka se žampiony

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
382 mg
Cukr
835 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěného a omytého srnčího hřbetu nasekáme kotlety, částečně je odkostíme a mírně naklepeme. Zalijeme 2 lžícemi vína a olejem, přidáme koření a necháme do druhého dne v chladničce proležet.
  • 2
    Druhý den maso necháme okapat, osolíme a zprudka je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
  • 3
    Na hranolky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a směs poklademe na žebírka.
  • 4
    Do oleje od opékání přidáme 4 lžíce vody a zbylé víno a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme a omáčkou podlijeme žebírka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.