Staročeská čalamáda
80 min.
Ingredience
- 1kilogramOkurky
- 300gramůCibule
- 1,5kilogramyZelí hlávkové bílé
- 500gramůRajčata zelená
- 5gramůBobkový list
- 3litryVoda pitná
- Nálev
- 3decilitryVoda pitná
- 30gramůOcet kvasný lihový
- 100gramůSůl
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Malá zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozkrojíme na půlky. Bílé hlávkové zelí zbavíme košťálu, poškozených listů a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli spolu s omytými okurky nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Příprava nálevu: Vodu v hrnci osolíme, přilijeme ocet, přidáme cukr, vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.
- 3V hrnci do vroucí vody dáme povařit zelí na 10 minut. Papriky vaříme 5 minut, rajčata také 5 minut. Potom zeleninu scedíme, necháme okapat, dáme do misky, kam přidáme nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme. Připravenou zeleninu naplníme do skleniček, na vrch každé dáme dva bobkové listy. Zalijeme teplým nálevem a skleníčky zavíčkujeme.
- 4V hrnci na sterilizování sterilizujeme při 90stupňové teplotě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.