Staročeská čalamáda

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malá zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozkrojíme na půlky. Bílé hlávkové zelí zbavíme košťálu, poškozených listů a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli spolu s omytými okurky nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Příprava nálevu: Vodu v hrnci osolíme, přilijeme ocet, přidáme cukr, vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.
  • 3
    V hrnci do vroucí vody dáme povařit zelí na 10 minut. Papriky vaříme 5 minut, rajčata také 5 minut. Potom zeleninu scedíme, necháme okapat, dáme do misky, kam přidáme nakrájenou cibuli, vše dobře promícháme. Připravenou zeleninu naplníme do skleniček, na vrch každé dáme dva bobkové listy. Zalijeme teplým nálevem a skleníčky zavíčkujeme.
  • 4
    V hrnci na sterilizování sterilizujeme při 90stupňové teplotě 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.