Staročeské masové knedlíčky
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůHovězí maso přední
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
516 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso jemně umeleme spolu s oloupanou cibulí. Směs okořeníme pepřem, solí a zázvorem, přidáme mouku a vejce a vše dobře promícháme.
- 2Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama malé knedlíčky, které použijeme jako vložku do polévky.
- 3Masové knedlíčky vaříme ve vývaru ochuceném česnekem utřeným se solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.