Staročeské zelí s medem a smetanou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceMed včelí
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí nakrouháme, podlijeme vodou a bez pokličky povaříme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a přidáme k zelí spolu se solí a kmínem. Dusíme téměř doměkka.
- 3Nakonec zelí osladíme medem, okyselíme, necháme přejít varem a zalijeme smetanou. Ještě krátce podusíme.
- 4Podáváme jako přílohu k vepřovému a uzenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.