Staročeský zelný závin
95 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1500gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pečlivě očistíme zelí a nakrájíme ho na tenké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu a spolu s cibulí pět minut opékáme. Pak přidáme zelí a vše podusíme. Do směsi přimícháme špetku soli a pepře.
- 2Těsto připravíme dle návodu na obalu a rozložíme jej na pracovní desce. Na těsto rovnoměrně (kromě krajů) rozložíme směs z pánve a těsto zabalíme opatrně do závinu. Nyní už jen stačí závin potřít rozšlehaným vejcem a dát péct do trouby předehřáté na 200 stupňů cca 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.