Starodávný kečup
55 min.
Ingredience
- 12kusůRajčata
- 1kusCibule
- 2kusyFeferony
- 1kusHřebíček
- 2lžíceCukr moučkový
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVodka
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme a nakrájíme, zeleninu rozemeleme. Poté smícháme všechny ingredience kromě alkoholu a zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby podlejeme, ale co nejméně. Jakmile směs zhoustne, přilijeme víno a vodku a krátce povaříme. Vyjmeme hřebíček, rozdělíme do sklenic a necháme vychladnout. Horké koření [39441]: Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.