Staropražský losos
50 min.
Ingredience
- 750gramůLosos - filety
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůŘeřicha
- Omáčka
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůŘeřicha
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
264 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Losos: Máslem vymažeme pekáč a na něj v jedné vrstvě klademe osolené a opepřené porce lososa.
- 2Zakryjeme těsně alobalem a 15-20 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, až je losos dobře propečený.
- 3Omáčka: Rozmixujeme smetanu, řeřichu, máslo, mouku, citronovou šťávu, žloutek, osolíme a opepříme. Přelijeme do hrnce a zvolna vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.
- 4Kousky lososa přelijeme omáčkou a podáváme. Zdobíme řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.