Staroslovanské vepřové kotlety
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyCibule
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- 3V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. Měkké kotlety vyjmeme z pánve, dáme do mísy a uschováme v teple.
- 4Do vypečeného tuku v pánvi přidáme máslo, osmahneme na něm kolečka cibule a nakrájené žampiony. Směs opepříme, posypeme kmínem a osolíme. Přikryté dusíme asi 5 minut, pak přidáme opečené kotlety a společně s cibulí a žampiony je ještě chvíli podusíme.
- 5Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část směsi žampionů a cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.