Staroslovanské vepřové kotlety

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka. Měkké kotlety vyjmeme z pánve, dáme do mísy a uschováme v teple.
  • 4
    Do vypečeného tuku v pánvi přidáme máslo, osmahneme na něm kolečka cibule a nakrájené žampiony. Směs opepříme, posypeme kmínem a osolíme. Přikryté dusíme asi 5 minut, pak přidáme opečené kotlety a společně s cibulí a žampiony je ještě chvíli podusíme.
  • 5
    Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část směsi žampionů a cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.