Starosrbské medové pečivo s pepřem
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMed včelí
- 125gramůSádlo škvařené
- 1lžíceCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyHřebíček
- 50gramůOřechy vlašské
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V mléco rozděláme droždí a vlijeme je do mísy s prosátou moukou. Přidáme sádlo, med, cukr, vejce, hřebíček, skořici, ořechy a pepř. Vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vyválíme placku silnou asi 4mm. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary, srovnáme je na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě dorůžova.
- 3Hotové cukroví potřeme medem, necháme den odležet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.