Statkářská bída
60 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 10kusůVejce slepičí
- 200gramůŠunka dušená
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 2kusyCibule
- 70gramůMouka polohrubá
- 5decilitrůZakysaná smetana
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 4-5 dl vody, 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, brambory uvaříme doměkka. Vaříme asi 15 minut.
- 2Do druhého hrnce dáme 10 vajec, zalijeme litrem vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostky.
- 3Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky.
- 4Ve větší pánvi na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Pak přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a pomalu vaříme, dochutíme solí, pepřem a když je omáčka hustá, přidáme šunku, brambory a uvařená vajíčka. Prohřejeme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 3. 2016
Statkářská bída
Omáčku jsem pojala spíš jako hustou polévku, s krajícem chleba je to dobrá a sytá večeře 😁 Palec nahoru.