Štáva z bezinek s vůní vanilky
30 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyBezinky
- 2litryVoda pitná
- 700gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 4kusyHřebíček
- 20gramůKyselina citrónová
- 1kusSkořice celá
Počet porcí:
30Postup přípravy
- 1Omyté bezinky necháme okapat, otrháme kuličky a prolisujeme je v odšťavovači.
- 2Získanou šťávu (1 litr) dáme do smaltované nádoby. Přidáme vodu, cukr, vanilkový lusk, hřebíčky, kousek celé skořice a šťávu pomalu přivedeme k varu. Vaříme jen do doby (asi 5-7 minut), než se cukr rozvaří. Přimícháme kyselinu citronovou, necháme přejít varem asi 2-3 minuty a hrnec odstavíme z plotny.
- 3Horkou šťávu naléváme do čistých suchých lahví přes trychtýř se sítkem. Dobře je uzavřeme a uskladníme na tmavém, chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.