Štáva z bezinek s vůní vanilky

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté bezinky necháme okapat, otrháme kuličky a prolisujeme je v odšťavovači.
  • 2
    Získanou šťávu (1 litr) dáme do smaltované nádoby. Přidáme vodu, cukr, vanilkový lusk, hřebíčky, kousek celé skořice a šťávu pomalu přivedeme k varu. Vaříme jen do doby (asi 5-7 minut), než se cukr rozvaří. Přimícháme kyselinu citronovou, necháme přejít varem asi 2-3 minuty a hrnec odstavíme z plotny.
  • 3
    Horkou šťávu naléváme do čistých suchých lahví přes trychtýř se sítkem. Dobře je uzavřeme a uskladníme na tmavém, chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.