Šťáva z rajčat

55 min.
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralá rajčata omyjeme, překrojíme na půl. Vložíme je do hrnce, kde je vaříme až do jejích rozvaření. Rozvařená rajčata propasírujeme a dáme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni směs přivedeme k varu a stáhneme z ohně.
  • 2
    Potom směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V naskládáme do hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Následovně vychladíme a uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.