Šťáva z rajčat
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyRajčata
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Dobře zralá rajčata omyjeme, překrojíme na půl. Vložíme je do hrnce, kde je vaříme až do jejích rozvaření. Rozvařená rajčata propasírujeme a dáme zpátky do hrnce, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni směs přivedeme k varu a stáhneme z ohně.
- 2Potom směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V naskládáme do hrnce a při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut. Následovně vychladíme a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.