Šťavnatá hovězí pečeně

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
987 mg
Cukr
424 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou a osolíme. Potom maso opečeme v horkém tuku a vyjmeme.
  • 2
    Do tuku po opékání masa přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a zeleninu, osmažíme dozlatova, přidáme nové koření a celý pepř, rajčatový protlak a opláchnutý a na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vodou.
  • 3
    Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodou.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté hladké mouky, rozředíme ji vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.