Šťavnatá hovězí pečeně
140 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 200gramůZelenina kořenová
- 0,5gramNové koření celé
- 100gramůTuk
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 1litrVoda pitná
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 0,5gramPepř černý celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCitrony
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
987 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou a osolíme. Potom maso opečeme v horkém tuku a vyjmeme.
- 2Do tuku po opékání masa přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a zeleninu, osmažíme dozlatova, přidáme nové koření a celý pepř, rajčatový protlak a opláchnutý a na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vodou.
- 3Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí je dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodou.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté hladké mouky, rozředíme ji vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.