Šťavnatá jehněčí kýta s parmezánem
165 min.
Ingredience
- 2000gramůJehněčí kýta
- 4špetkySůl
- 120mililitrůCitronová šťáva
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůSýr Parmezán
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
113 mg
Cukr
445 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a na povrchu na několika místech nařízneme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme a opepříme, zářezy vyplníme kousky sýra a česnekem a zalijeme jej citronovou šťávou. Necháme 30 minut odležet.
- 2Marinované maso zabalíme do dvou vrstev olejem potřeného papíru, převážeme provázkem a dáme grilovat na cca 120 minut. Během grilování v polovině času otočíme. Servírujeme se šťávou z grilování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.