Šťavnaté jelení steaky
40 min.
Ingredience
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 3kusyJalovec
- 50mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůVíno červené
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 800gramůJelení maso
- 1lžičkaSůl
- 5gramůPepř bílý
- 100gramůAnanas
- 50gramůBanány
- 100gramůKompot třešňový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Tři lžíce oleje smícháme s octem, červeným vínem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí. Do směsi naložíme roštěnky a marinujeme pod pokličkou 24 hodin v chladničce.
- 2Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a steaky smažíme 6 minut z obou stran. Osolíme, opepříme a uložíme.
- 3Ve výpeku osmažíme kostičky ananasu. Banán oloupeme, rozčtvrtíme a smažíme s ananasem. Přidáme třešně se šťávou a 2-3 lžíce marinády, prohřejeme a ochutíme. Maso upravíme na talíře, pokapeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.