Steak s pepřem
20 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 440mililitrůVíno červené
- 4lžičkyKoření Steak 7 pepřů
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůVoda pitná
- 800gramůHovězí svíčková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
771 mg
Cukr
700 mg
Postup přípravy
- 1Pepř a koření na steaky v hmoždíři nebo válečkem roztlučeme. Z masa připravíme steaky.
- 2Silné plátky steaku potřeme polovinou oleje a steaky na bocích obalíme v rozdrceném koření.
- 3Ve velké pánvi s masivním dnem rozehřejeme zbytek oleje na středním až prudkém plameni. Na rozehřátý olej vložíme steaky a po dobu 5-6 minut restujeme z obou stran, steaky obracíme pouze jednou.
- 4Propečené steaky přesuneme na servírovací talíře a udržujeme je teplé.
- 5Pod pánvi snížíme teplotu, na pánev opatrně, abychom se nepostříkali rozehřátým olejem, nalijeme víno a přidáme 125 ml vody. Víno a vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty, dokud se neodpaří polovina původního objemu tekutiny. Poté osolíme dle naši chuti.
- 6Touto připravenou omáčkou pokapeme teplé steaky a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.