Steak se salsou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z krkovičky nakrájíme steaky. Maso potřeme po všech stranách troškou oleje, posypeme pepřovým kořením. Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka, rajčata nasekáme najemno. Nasekanou hmotu dáme do mísy s rajskou šťávou, jednou lžící oleje, cibulí, křenem, petrželkou a černým pepřem, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme jednu hodinu odpočinout.
  • 2
    Gril předehřejeme na střední stupeň.
  • 3
    Steaky dáme na grilovací mřížku a asi 5 minut grilujeme po každé straně, dokud nezhnědnou a nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Podáváme se salsou a zdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.