Steak se zeleninou
33 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón hovězí
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůKedlubna
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nahrubo, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky, tvrdá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.
- 2Na oleji s máslem v hluboké pánvi nudličky masa zaprášíme moukou a za stálého míchání zprudka osmažíme dohněda. Přimícháme cibuli, žampiony, papriku a kedlubnu a s masem restujeme 2 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme rajčata, worcester, sojovou omáčku, víno, sůl, pepř, promícháme a 2 minuty dusíme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.