Steak v pepřové krustě s bylinkovým máslem
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaČesnek sušený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaBazalka
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůMáslo bylinkové
- 1,5kilogramyHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
109 g
Tuky
71 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
322 mg
Cukr
33 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nařízneme a rozevřeme. Paličkou na maso lehce naklepeme a nožem udělíme do masa několik zářezů.
- 2V míse smícháme mletý česnek, sůl, pepř, mletou papriku, bílý pepř, tymián, bazalku, olivový olej. Do připravené marinády vložíme maso a necháme 60 minut marinovat.
- 3Troubu rozpálíme na 220 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití.
- 4Pánev rozpálíme nasucho a srolované maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
- 5Na pánvi rozpálíme bylinkové máslo. Z masa odstraním provázek, maso nakrájíme a podáváme přelité bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.