Steak v pepřové krustě s bylinkovým máslem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
109 g
Tuky
71 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
322 mg
Cukr
33 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme, nařízneme a rozevřeme. Paličkou na maso lehce naklepeme a nožem udělíme do masa několik zářezů.
  • 2
    V míse smícháme mletý česnek, sůl, pepř, mletou papriku, bílý pepř, tymián, bazalku, olivový olej. Do připravené marinády vložíme maso a necháme 60 minut marinovat.
  • 3
    Troubu rozpálíme na 220 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z marinády, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití.
  • 4
    Pánev rozpálíme nasucho a srolované maso na ní ze všech stran opečeme. Pak maso vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
  • 5
    Na pánvi rozpálíme bylinkové máslo. Z masa odstraním provázek, maso nakrájíme a podáváme přelité bylinkovým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.