Steak z lososa s houbami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na pánvi necháme roztát zhruba 1/2 másla, steaky osmahneme na obou stranách a dáme bokem. Houby řádně očistíme a nakrájíme na drobné plátky.
  • 2
    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na zbytku másla, dokud nezesklovatí. Vmícháme houby a podusíme je, dokud nevypaří veškerou vodu, zalijeme vývarem a vše dále vaříme na mírném ohni okolo 4 minut.
  • 3
    Škrobovou moučku zamícháme společně s vodou, hořčicí a vzniklou směs přilijeme k houbám. Chvíli mícháme a zalijeme zakysanou smetanou.
  • 4
    Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, zbavíme lístků, nadrobno nakrájíme a smícháme je s houbami. Podle chutí přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Směsí zalijeme smažené rybí steaky. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.