Steak z lososa s houbami
30 min.
Ingredience
- 10mililitrůSolamyl - bramborový škrob
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůHouby čerstvé
- 1kusŠalotka
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 20mililitrůZakysaná smetana
- 5mililitrůOcet vinný
- 1lžíceEstragon
- 5gramůSůl
- 5gramůHořčice
- 5gramůPepř cayenský
- 800gramůLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na pánvi necháme roztát zhruba 1/2 másla, steaky osmahneme na obou stranách a dáme bokem. Houby řádně očistíme a nakrájíme na drobné plátky.
- 2Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na zbytku másla, dokud nezesklovatí. Vmícháme houby a podusíme je, dokud nevypaří veškerou vodu, zalijeme vývarem a vše dále vaříme na mírném ohni okolo 4 minut.
- 3Škrobovou moučku zamícháme společně s vodou, hořčicí a vzniklou směs přilijeme k houbám. Chvíli mícháme a zalijeme zakysanou smetanou.
- 4Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, zbavíme lístků, nadrobno nakrájíme a smícháme je s houbami. Podle chutí přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Směsí zalijeme smažené rybí steaky. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.