Steak z tuňáka s dušenou zeleninou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit.
  • 2
    Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty.
  • 3
    Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu.
  • 4
    Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.