Steak z tuňáka s dušenou zeleninou
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůTuňák obecný
- 100gramůDýňová semínka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Zelenina
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 100gramůKapusta mražená
- 1lžíceCukr třtinový
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Kapustové hlávky rozřízneme na čtvrtky, všechnu připravenou zeleninu dáme na pánev s rozehřátým máslem a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Přisypeme sterilizovaný hrášek, vše zalijeme vymačkanou šťávou ze 2 pomerančů a dusíme ještě 5 minut. Dušenou zeleninu podle vlastní chuti můžeme osladit.
- 2Slunečnicová, dýňová a sezamová semínka za stálého míchání opražíme v suché pánvi 2 minuty.
- 3Filety tuňáka naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Opečené steaky obalíme v semínkovém teplém obalu.
- 4Upečené a obalené steaky upravíme na talíře spolu s dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.