Steaky aromatické z tuňáka
30 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaLimetková kůra
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůTuňák obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
177 mg
Cukr
76 mg
Postup přípravy
- 1Z nakrájených steaků odstraníme kůži, propláchneme a otřeme dosucha. Smícháme v misce rozetřený česnek, limetkovou kůru, kmín, olivový olej, koriandr, pepř a vytvoříme hladkou pastu. Steaky potřeme z obou stran touto pastou.
- 2Teflonovu pánev rozpálíme a steaky na ni přitlačíme, aby se maso rychle zavřelo. Smažíme 4 minuty. Otočíme a smažíme další 4 minuty. Dáme okapat a přendáme na servírovací mísu.
- 3Steaky pokropíme nasekaným koriandrem a limetkovou šťávou. Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.