Steaky s pepřem
35 min.
Ingredience
- 8gramůPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 700gramůHovězí svíčková
- 24mililitrůOlej stolní
- 24mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůKoňak Armaňak
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
530 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Pepř nadrtíme v hmoždíři na zrnka velikosti špendlíkové hlavičky a obalíme v něm steaky. Dobře přimáčkneme, aby pepř neopadával z masa dolů.
- 2Rozehřejeme máslo a olej a maso na něm osmažíme z obou stran cca 2-4 minuty.
- 3Osmažené steaky přendáme na talíř. Do šťávy na pánvi přilijeme koňak, dobře zamícháme, necháme chvíli prohřát a poté zapálíme.
- 4Flambovanou omáčku osolíme, přilijeme smetanu a necháme opět mírně povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.