Štědrovečerní ovocovka

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
126 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
12 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené vypeckované švestky, hrušky, jablka, fíky omyjeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Necháme ovoce nabobtnat asi 30-40 minut. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Kůru z dobře omytého citrónu, hřebíček, kousek zázvoru, kousek celé skořice a hřebíček zavážeme do čisté gázy a přidáme k ovoci. Ještě přidáme cukr, omyté hrozinky, mandle a ořechy. Po 30 minutách vaření koření vyjmeme, ovocovku dochutíme švestkovými povidly, zahustíme nastrouhaným perníkem a podle chuti osladíme. Vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme ji teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.