Štědrovečerní ovocovka
55 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůŠvestky sušené
- 100gramůKřížaly (sušená jablka)
- 100gramůHrušky sušené
- 100gramůFíky sušené
- 2lžíceCitronová kůra
- 3kusyHřebíček
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžíceSkořice celá
- 4lžíceHrozinky
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůMandle
- 3lžícePovidla švestková
- 4lžícePerník
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
126 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
12 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Sušené vypeckované švestky, hrušky, jablka, fíky omyjeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Necháme ovoce nabobtnat asi 30-40 minut. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Kůru z dobře omytého citrónu, hřebíček, kousek zázvoru, kousek celé skořice a hřebíček zavážeme do čisté gázy a přidáme k ovoci. Ještě přidáme cukr, omyté hrozinky, mandle a ořechy. Po 30 minutách vaření koření vyjmeme, ovocovku dochutíme švestkovými povidly, zahustíme nastrouhaným perníkem a podle chuti osladíme. Vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme ji teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.