Štěpánská hovězí pečeně
140 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 1200mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, nakrájíme na podlouhlé kusy a po stranách protkneme slaninou. Uprostřed nožem prořízneme kapsu a do ní opatrně vsuneme natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí, maso osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dorůžova osmažíme na tuku. Vložíme na ni maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
- 4Provařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.