Štěpánská hovězí pečeně

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
767 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, nakrájíme na podlouhlé kusy a po stranách protkneme slaninou. Uprostřed nožem prořízneme kapsu a do ní opatrně vsuneme natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí, maso osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a dorůžova osmažíme na tuku. Vložíme na ni maso, krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 4
    Provařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.