Štěrbák s karamelem a ořechy
20 min.
Ingredience
- 4kusyŠtěrbák zahradní
- 50gramůOřechy vlašské
- 30gramůCukr krupice
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramySůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
16 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Opraný a podélně na 4 díly rozříznutý štěrbák za častého obracení opékáme na másle s olejem asi 5 minut.
- 2Přidáme k tomu nahrubo nasekané vlašské ořechy a cukr, stále restujeme a obracíme dalších asi 5 minut, až se štěrbák potáhne karamelizovaným potahem. Odstavíme z vařiče a můžeme opepřit.
- 3Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.