Štěrbákový salát s kozím sýrem
30 min.
Ingredience
- 2kusyFeferony
- 150mililitrůOlej olivový
- 2lžíceProvensálské koření
- 200gramůSýr kozí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 4lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaPepř 4 barev
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej smícháme s nasekanými feferonkami, nadrceným česnekem a provensálským kořením. Do marinády naložíme kozí sýr nakrájený na plátky a necháme asi 2 dny uležet.
- 2Sýr vyjmeme z marinády a necháme okapat. Smícháme 3 lžíce marinády s octem, osolíme a opepříme.
- 3Omytý, na kousky natrhaný salát promícháme s kozím sýrem a s očištěnými, na čtvrtky nakrájenými žampiony.
- 4Rozdělíme na talíře a pokapeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.