Sterilizovaná kedlubna
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyKedlubna
- 1litrVoda pitná
- 3decilitryOcet kvasný lihový
- 60gramůCukr krupice
- 25gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyté kedlubny oloupeme a nastrouháme na silnější nudličky. Potom je vložíme do hrnce s osolenou vodou, do které ještě přidáme cukr a ocet a povaříme 5 minut. Scedíme, necháme okapat a naplníme kedlubnou připravené skleničky. Následovně zalijeme horkým nálevem.
- 2Skleníčky uzavřeme víčky a v sterilizačním hrnci sterilizujeme 5 minut.
- 3Skleníčky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a odložíme je na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.