Sterilizovaná pomazánka na toasty
70 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKapie
- 1,5kilogramyRajčata
- 3litryVoda pitná
- 1kilogramCibule
- 7kusůFeferony
- 30gramůDeko
- 1,2decilitryOcet kvasný lihový
- 200gramůCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z paprik odstraníme jádřince a bílou dužinu. V hrnci svaříme vodu a do ní vhodíme rajčata, aby se spařila. Scedíme je, opláchneme studenou vodou, sloupneme povrch rajčat a přidáme je k cibuli. Potom z feferonek odstraníme jádřince a přidáme k rajčatům a paprikám. Všechnu zeleninu nakrájíme a na mlýnku na maso pomeleme.
- 2Směs dáme do nízkého hrnce, přisypeme Deko a dobře promícháme. Následovně přidáme ocet, cukr, sůl a chilli koření. Všechny suroviny v hrnci za častého promíchání vaříme přibližně 35 minut. Před dokončením vaření směs ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme, zamícháme a stáhneme z ohně.
- 3Ještě horkou směs nalijeme do teplých skleníček. Uzavřeme pevně víčky a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je sterilizujeme 15 minut.
- 4Skleníčky s pomazánkou necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.