Sterilizované cibulky s kapií
50 min.
Ingredience
- Nálev
- 2,5litryVoda pitná
- 750mililitrůOcet kvasný lihový
- 80gramůSůl
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 7 minut. Cibulky o velikosti 4 cm oloupeme a necháme vcelku. Kapie nakrájíme na tenké pásky.
- 2Na dno každé skleníčky rozdělíme hořčičná semínka a bobkový list. Potom střídavě skládáme vrstvu cibulky, na ně pásky kapie. Skládání opakujeme až do ukončení surovin. Naplněné skleničky zalijeme teplým nálevem. Skleníčky zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci, při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
- 3Následovně skleníčky vybereme z hrnce, necháme vychladnout. Uskladníme na studené místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.