Sterilizované cibulky s kapií

50 min.
Evropa
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 7 minut. Cibulky o velikosti 4 cm oloupeme a necháme vcelku. Kapie nakrájíme na tenké pásky.
  • 2
    Na dno každé skleníčky rozdělíme hořčičná semínka a bobkový list. Potom střídavě skládáme vrstvu cibulky, na ně pásky kapie. Skládání opakujeme až do ukončení surovin. Naplněné skleničky zalijeme teplým nálevem. Skleníčky zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci, při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.
  • 3
    Následovně skleníčky vybereme z hrnce, necháme vychladnout. Uskladníme na studené místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.