Sterilizované houby na másle
100 min.
Ingredience
- 2kilogramyHouby čerstvé
- 20gramůSůl
- 400gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.
- 2Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.
- 3V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.