Sterilizované houby na másle

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.
  • 2
    Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.
  • 3
    V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.