Sterilizované papriky v rajčatovém protlaku
70 min.
Ingredience
- 1kilogramPaprikové lusky čerstvé
- 1kilogramRajčata
- 3litryVoda pitná
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, drobně nakrájíme a v hrnci s osolenou vodou povaříme doměkka. Potom je propasírujeme, necháme jen čistou šťávu, odpad vyhodíme. Vzniklý rajčatový protlak dochutíme octem, solí, cukrem a olejem. Hrnec vrátíme na sporák a protlak za občasného promíchání povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 15 minut.
- 2Omyté papriky zbavíme bílé dužiny a jadřinců a nakrájíme je na tenké proužky. Nakrájené papriky naskládáme do skleníček. Zalijeme teplým protlakem a zavíčkujeme.
- 3Naskládáme je do zavařovacího hrnce a povaříme 15-20 minut. Vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.