Sterilované červené zelí

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelné hlávky očistíme, pokrájíme na tenké nudličky a krátce vložíme do osolené vroucí vody. Scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené jablko bez jádřinců, kmín, hořčičné semínko a důkladně promícháme.
  • 2
    Vodu s cukrem, octem a solí necháme projít varem, horkým nálevem zalijeme zelí, promísíme a rozdělíme do sklenic.
  • 3
    Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 40 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.