Sterilované červené zelí
80 min.
Ingredience
- 2kilogramyZelí hlávkové červené
- 2litryVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 200gramůCukr krupice
- 70gramůSůl
- 1kusCibule
- 1kusJablka
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Zelné hlávky očistíme, pokrájíme na tenké nudličky a krátce vložíme do osolené vroucí vody. Scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené jablko bez jádřinců, kmín, hořčičné semínko a důkladně promícháme.
- 2Vodu s cukrem, octem a solí necháme projít varem, horkým nálevem zalijeme zelí, promísíme a rozdělíme do sklenic.
- 3Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 40 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.