Sterilované hovězí dušené se zeleninou
140 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso přední
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůCibule
- 2kusyRajčata
- 1kusMrkev kořen
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou.
- 2V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou.
- 3Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme.
- 4Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
- 5Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.