Sterilované kedlubny
70 min.
Ingredience
- 1kilogramKedlubna
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSůl
Počet porcí:
8Postup přípravy
- 1Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Poté vyjmeme, necháme okapat a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
- 2Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme kedlubny a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci znovu zopakujeme. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.