Sterilované pečené koroptve se slaninou
140 min.
Ingredience
- 2kusyKoroptev
- 100gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 3lžičkySůl
- 2decilitryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
435 mg
Cukr
430 mg
Postup přípravy
- 1Koroptve důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a dobře prosolíme po všech stranách i zevnitř. Slaninu nakrájíme a prošpikujeme jí prsa. Zbytky slaniny společně s máslem rozehřejeme v pekáči, přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, kuličky pepře a bobkový list. Cibuli orestujeme dorůžova, vložíme maso, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.
- 2Ne zcela dopečené koroptve vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.