Sterilované pečené vepřové maso

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
140 mg
Cukr
35 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, opláchneme, prošpikujeme česnekem, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme do poloměkka. Během pečení podléváme vlastní šťávou, případně horkou vodou.
  • 2
    Poté maso nakrájíme na kousky, kosti odstraníme a ihned rozdělíme do sklenice. Vypečenou šťávu přecedíme, zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.