Sterilované pečené vepřové maso
135 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 1kusČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
140 mg
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme, prošpikujeme česnekem, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme do poloměkka. Během pečení podléváme vlastní šťávou, případně horkou vodou.
- 2Poté maso nakrájíme na kousky, kosti odstraníme a ihned rozdělíme do sklenice. Vypečenou šťávu přecedíme, zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.