Sterilované smažené houby
100 min.
Ingredience
- 1kilogramHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 2lžičkyTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
416 mg
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na plátky a osolíme. Poté je postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- 2V pánvi rozpálíme tuk a houby na něm osmažíme.
- 3Horké rozdělíme ihned do čistých sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.
- 4Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.