Sterilované smažené houby

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
416 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na plátky a osolíme. Poté je postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  • 2
    V pánvi rozpálíme tuk a houby na něm osmažíme.
  • 3
    Horké rozdělíme ihned do čistých sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu.
  • 4
    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.