Sterilovaný hovězí biftek
120 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
4 g
Vláknina
44 mg
Vápník
42 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blány, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozpálíme sádlo a zprudka na něm maso po obou stranách opečeme. Horké rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem ze smažení a ihned zavíčkujeme.
- 3Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
- 4Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.