Sterilovaný králík pečený se slaninou

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
39 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme pouze zadní část očištěného králíka. Odstraníme blány, osolíme a dobře prošpikujeme pokrájenou uzenou slaninou.
  • 2
    V pekáči rozpálíme sádlo a orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli společně s kuličkami pepře. Přidáme maso, podlijeme vývarem (případně doplníme vodou) a v rozehřáté troubě pečeme do červena.
  • 3
    Ne zcela upečené maso naporcujeme, vykostíme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.
  • 4
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout, uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.