Sterilovaný králík pečený se slaninou
130 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 80gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 2lžičkySůl
- 2decilitryVývar zeleninový
- 600gramůKrálík
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
39 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Použijeme pouze zadní část očištěného králíka. Odstraníme blány, osolíme a dobře prošpikujeme pokrájenou uzenou slaninou.
- 2V pekáči rozpálíme sádlo a orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli společně s kuličkami pepře. Přidáme maso, podlijeme vývarem (případně doplníme vodou) a v rozehřáté troubě pečeme do červena.
- 3Ne zcela upečené maso naporcujeme, vykostíme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.
- 4Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout, uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.