Sterilovaný salát z čerstvých paprik
30 min.
Ingredience
- 400gramůPaprika červená
- 400gramůPaprika zelená
- 5decilitrůVoda pitná
- 1litrOcet kvasný lihový
- 20gramůSůl
- 20gramůCukr krystal
Počet porcí:
8Postup přípravy
- 1Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme se lžící soli a necháme několik hodin odležet. Poté papriky vyjmeme ze šťávy, kterou pustily, a rozdělíme je do sklenic.
- 2Mezitím ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme papriky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.