Sterilovaný salát z čerstvých rajčat
25 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 10gramůSůl
- 10gramůCukr krystal
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Tvrdší červená rajčata očistíme, důkladně omyjeme a krátce spaříme vroucí vodou. Po vyjmutí oloupeme, nakrájíme na kolečka, odstraníme semínka a rozdělíme do sklenic.
- 2Cukr, sůl a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme vychladnout a poté roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 3 minut od bodu varu. Vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.