Sterilovaný salát z čerstvých rajčat

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdší červená rajčata očistíme, důkladně omyjeme a krátce spaříme vroucí vodou. Po vyjmutí oloupeme, nakrájíme na kolečka, odstraníme semínka a rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Cukr, sůl a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme vychladnout a poté roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 3 minut od bodu varu. Vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.