Sterilovaný segedínský guláš
235 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 50gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 1kilogramZelí kysané
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
47 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a krátce podusíme.
- 2Sudové zelí vymačkáme, pokrájíme, přidáme do kastrolu, promícháme a společně dusíme do poloměkka. Mezitím rozmícháme mouku ve smetaně, přilijeme k zelí a necháme povařit.
- 3Horký guláš rozdělíme do sklenic, ihned zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temém a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.