Štika na paprice a cibuli
25 min.
Ingredience
- 600gramůŠtika obecná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
557 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce štiky osolíme, poprášíme mletou paprikou a pokapeme octem. Necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. Potom porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou. Opečené porce štiky upravíme na talíře, posypeme cibulí a přelijeme máslem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.