Štika na pivě
45 min.
Ingredience
- 600gramůŠtika obecná
- 9gramůSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5gramůZázvor mletý
- 5gramůCukr krupice
- 50gramůChléb konzumní
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 2gramyBobkový list
- 50gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Štiku zbavíme hlavy, ocasu a ploutví, rozpůlíme a vyjmeme kostru. Porce osušíme, osolíme, obalíme v mouce a vložíme na pánev na rozehřáté máslo s polovinou piva. Posypeme nastrouhaným zázvorem,bobkovým listem a cukrem, necháme dusit doměkka. Hotovou rybu vyjmeme, do šťávy nalijeme zbytek piva, nadrolíme chléb a vmícháme smetanu. Krátce povaříme, rozmixujeme ručním mixérem a dosolíme. Hotové porce štiky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.