Štika na rožni
50 min.
Ingredience
- 6kusůChilli paprička
- 2lžičkyPepř cayenský
- 1lžičkaSůl
- 10gramůCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 15mililitrůOmáčka sójová
- 1000gramůŠtika obecná
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
427 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, vykuchanou štiku omyjeme, osušíme a na obou stranách nařízneme.
- 2Připravíme marinádu smícháním prolisovaného česneku, nasekaných chilli papriček, pepře, sójové omáčky, soli, cukru a citronové šťávy. Rybu směsí potřeme, vložíme do zbylé marinády a necháme odležet alespoň hodinu. Štiku občas obrátíme.
- 3Potom rybu položíme na alobal potřený olejem, přelijeme marinádou a zbylým olejem, dobře zabalíme. Za občasného obracení grilujeme asi 30 minut.
- 4Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.